AKROPOLIS
Na de overwinning van de Atheners op de Perzen in 479 v.C. gaf Pericles, staatsman en strateeg, de aanzet tot de (her-)bouw van de Acropolis. De werken duurden meer dan vijftig jaar. Het Parthenon, de Propylaia, het Erechtheion en de Tempel van Athene Nikè. De Pedestal of Agrippa werdt later in 178 v.C geplaatst door de romeinen ter ere van Eumenes II of Pergamon.
Foto genomen vanaf de Philopappos Hill met de Acropolis van Athene en het Odeon van Herodus Atticus. De Lykavittós Hill achter het Parthenon aan de horizon.
Landschapsarchitectuur rond de Akropolis
Het ontwerp van de voetpaden, wegen en bebossing van de Philopappos Hill en Acropolisgebied, zoals de toegang naar de Acropolis en Odiontheater zijn gemaakt, rond 1950, naar het ontwerp van Dimitris Pikionis. Architect en schilder. Hij kreeg na de voltooiing van het project veel kritiek.
Theater van Dionysou
Het Dionysos Theater dat vanaf de 6e eeuw v.C. werd gebouwd ligt aan de zuidelijke voet van de Acropolis en werd ter ere van de God Dionysos gebouwd, die beschermer van de dramatische kunst was. Het theater bood, na de verbouwing in de 4e eeuw v.C., plaats aan ongeveer 15.000 toeschouwers. De afstand van het podium tot de eerste rij was ongeveer 12 meter en hoogste rij van de tribune was ongeveer 35 meter hoog, de afstand van de 1e tot de laatste rij was 80 meter.
Roman Stoa van Eumenes.
De Stoa van Eumenes was een zuilenhal (stoa) aan de zuidkant van de Akropolis, die werd gebouwd in opdracht van koning Eumenes II van Pergamon* (197-159 v.C). De Stoa lag tussen het, later gebouwde Odeion van Herodes Atticus en het Dionysustheater. De Stoa was oorspronkelijk 163 m. lang, 17,65 m. breed en had twee verdiepingen. *Stad Bergama in het huidige Turkye.
Theater van Herodes Atticus
Voorzijde en entree van het Theater van Herodes Atticus. Het odeon werd zo harmonisch tegen de (350 jaar oudere) Stoa van Eumenes aangebouwd, dat het nog steeds lijkt alsof beide bouwwerken uit hetzelfde concept zijn ontstaan.
Het Theater van Herodes Atticus, ook Herodeion genoemd, was een groot overdekt odeion (theatergebouw) uit de 2e eeuw n.Ch. Herodes Atticus was een Grieks-Romeins gefortuneerde aristocraat opgeleid in Athene. Hij liet een odeion bouwen op de zuidelijke flank van de Acropolis heuvel en droeg het gebouw op aan de nagedachtenis van zijn overleden vrouw de in 160 n.C. overleden echtgenote Regilla (een aangetrouwde verwante van keizer Antoninus Pius), kennelijk uit schuldgevoel omdat hij haar tijdens ...
Theater van Herodes Atticus en de omgeving zoals de Philopappos Hill, vanaf de muur van de Acropolis.
Beulé poort
Om toegang te krijgen tot de Acropolis moet je eerst door de Beulé Poort. Deze poort is in 276 n. Chr. aan de Acropolis van Athene toegevoegd en is vernoemd naar een Franse archeoloog.
Eenmaal door deze Beulé poort, loop je de trap op van het Propylaia, de officiele toegang tot de Acropolis.
Propyleeën
De Propyleeën, de monumentale toegangspoort tot de Acropolis, werd in de 5e eeuw v. C. gebouwd op de westkant van de heuvel. De bouw werd gestart, onder leiding van de architect Mnesikles, in 437 v.C. en duurde tot in 432 v.C.. Het complex bestond uit een centraal tempel-achtig toegangsgebouw met twee vleugels. De Noord- en Zuid vleugel de centrale toegangspoort en de Pinakotheke., De voorzijde van het centrale toegangspoort "had" een fronton ondersteund door Dorische zuilen. Binnenin waren er n...
Tempel van Athena Niké
Voor de zuidelijke vleugel van de Propylaia staat de Tempel van Athene Nikè, gewijd aan de godin(-en) van de overwinning. Het is een kleine tempel die gebouwd werd in 421 v.C.. in opdracht van Pericles na de overwinning op de Perzen. De architekt was Callicrates.
De tempel heeft vier Ionische zuilen aan de oostkant (pronaos) en westkant (opisthodomos), elk 4,66 meter hoog. De tempel is versierd met een fries waarop taferelen uit de Slag om Plataeae, waar Griekse legers de Perzen versloegen, worden afgebeeld.
Rechts, hoog boven de entree van de Acropolis zie je de rechtervleugel van de Propyleeën en de Athene Nikè tempel. Alles bij elkaar een zeer indrukwekkende toegang van de Acropolis van Athene.
Het tempel is opgedragen aan de Godinen Niké (overwinning) en al snel ook aan de godin Athena (overwinnig, oorlog, wijsheid en beschermheilige van het ambacht) ook wel Athena Ergane genoemd. Vandaar de tempel van Athena Niké.
Pinacotheca en de Agrippa Pedestal
De noordelijke vleugel, een groot rechthoekig gebouw, werd de Pinacotheca genoemd. Hier werden schilderijen tentoongesteld en was een rustplaats voor de bezoekers van de Acropolis van Athene. De zuidelijke vleugel was veel kleiner en was gebouwd als een open galerij.De "Agrippa Pedestal" , het voetstuk , op dezelfde hoogte als de Tempel van Athena Nike in het zuiden, werd in 178 voor Christus gebouwd ter ere van Eumenes II van Pergamon om zijn overwinning in de Panatheense Spelen te herdenken. ...
Propyleeën.
De grootste centrale doorgang in de Propylaia tot de Acropolis was de middelste, meer dan 4 mtr. breed en 7,5 mtr. hoog. In totaal waren er vijf ingangen in de propyleeën. De vier kleinere waren bedoeld voor voetgangers, de vijfde (de centrale) werd gebruikt voor wagens en om offerdieren naar binnen te leiden.
Eenmaal door de Propylaia valt je oog gelijk op het Parthenon. Een zeer indrukwekkend gebouw met een hoogte van meer dan 20 mtr (pilaar) en een lengte van meer dan 69 meter en breedte van ruim 30 meter.
Tempel van Athen Niké gezien vanaf de binnenzijde van de Acropolis. Aan de zijmuur van de Zuid-Propyleeën zie je de nokken (Ancones) nog zitten, die nog verwijderd hadden moesten worden,. In 431 v. Chr. werd de bouw plots gestopt vanwege het uitbreken van de Peloponnesische Oorlog.
Parthenon
Sinds 1975 staat het Parthenon in de steigers om het te beschermen tegen verval en te herstellen.
De belangrijkste tempel op de Acropolis was het Parthenon, gebouwd tussen 447 en 437 v.C. en opgedragen aan de godin Pallas Athena.
Het Parthenon, wat meisje of maagd betekend of Hekatómpedos genoemd, wat "de honderd-voetige" betekent.
Het gebouw was geheel gemaakt van wit pentelisch marmer, afgezien van het dak dat van hout was, bedekt met pentelisch-marmeren dakpannen. Het marmer komt van de berg Pentelikon, die een paar kilometer verderop ligt.
Op het oostelijke fronton was de geboorte van Athena uit het hoofd van haar vader Zeus in aanwezigheid van de andere Olympische goden te zien. Hiervan zijn een liggende Dionysos en een paardenhoofd bewaard (zie de 2 details).
Benaming
Benamingen technische onderdelen van een tempel.
Marmer dakpannen
Het dak van het Parthenon dat van hout was, was bedekt met pentelisch* marmeren dakpannen. *Pentelikon (of Pentéli) is de naam van een 1.100 m hoog gebergte in Attika. Er werden (worden) steengroeven geëxploiteerd, die een soort marmer leverd(-en) van voortreffelijke kwaliteit voor de beeldhouwkunst en de bouw.
Zuil stijlen
3 typen zuilen. - De Dorische zuil (Pelleponisos) begon zich te ontwikkelen in de zevende eeuw v.Chr.. - De Ionische zuil (Ionische eilanden en Turkije) ontwikkelde zich in het begin van de vroege zesde eeuw v.Chr.. -De Korinthische zuil (vaste land van Griekenland) van 300 - 146 voor Chr.
Kram verbinding.
De Grieken gebruikte ijzeren krammen en pinnen om steenblokken met elkaar te verbinden. Waarbij de holtes werden opgevult met lood. Het lood had als functies om de krammen en pinnen op hun plaats te houden en om de ijzeren verbindingen te beschermen tegen corrosie. Het lood verschafte de verbinding ook een bepaalde vervormbaarheid bv bij een aardbeving.
Erechteion (Z-O kant)
Het Erechtheion werd tussen 421 en 406 v.C. gebouwd op de heiligste plaats van de Acropolis. Dit is de plaats waar de goden Poseidon en Athena duelleerden om het recht beschermgod van de stad Athene te worden. Het Erechtheon bestond uit 3 delen: 1: Het hoofdgebouw is de eigenlijke tempel (afmetingen 11,6 × 22,8 m) die aan de oostzijde voor de ingang een front van 6 Ionische zuilen heeft. De hoge achterwand (3 m hoger dan het front) bestaat uit een muur met grote ramen en vier ingebouwde zuilen. ...
(N-O kant)
Hier een deel van de oostzijde met de 6 Ionische zuilen, waarvan hier één op de voorgrond en rechts de noordzijde van het Erechtheon ook met 6 zuilen en mooi gedecoreerde zuilvoet.
(N. kant)
2e deel van het Erechtheon de Noordkant (10 × 6,5 m) gaf toegang tot de derde cella en tot de bibliotheek. Er was ook de spleet te zien die Poseidon met zijn drietand in de rots had geslagen. Bovendien gaf de noordhal toegang tot een buiten de tempel gelegen ommuurd heiligdom (het Pandroseion) waarin zich bevonden: een altaar voor Zeus, de heilige olijfboom van Athena,
Hier de zuilvoet(-en) van het oostportaal met de prachtig gedecoreerde torus (buiklijst).
(Z-W kant)
De Zuid-West kant, de achterzijde van het Erechteon. Links het "2e deel" van het Erechthion, in het midden de achterzijde van de eigenloijke tempel, met de olijfboom, met de grote raampartij van deel 1 en rechts "deel 3" de kariatidenhal.
Pandroseion (W kant Erechtheion )
De Olijfboom staat in het Pandroseion een L-vormige Stoa met Ionische zuilen met het graf van Kekrops. Poseidon en Athena, elk zou aan de stad een geschenk geven, en dan konden de inwoners van Athene kiezen aan welk geschenk ze de voorkeur gaven. Poseidon plante zijn drietand in de rots, waardoor een zoutwaterbron ontstond. Athena plantte een olijfboom. Aangezien de bron zout en dus nutteloos was, kozen de Atheners voor de olijfboom, die ze konden oogsten. Hierdoor werd Athena de beschermgodin v...
Deze olijfboom moet ontstaan zijn uit de wortel van de olijfboom die Athina geplant heeft.
De Kariatiden, 6 vrouwen figuren (zuilen) uit de 3e tempel van het Erechtheon zijn sinds 1977 namaak, de 5 orginele Kariatiden staan in het Acropolis Museum en één staat in het Britisch Museum in Londen, onderdeel van de Elgin Marbles.
De zuiltrommels in de verdedigingsmuur komen uit het Pro-Parthenon. Veel belangrijke vonsten zijn gedaan in "kuilen" op de Akropolis.
Uitzicht op het Akropolis museum en hotel Herodion.
Akropolis museum
Zicht op het Akropolis Museum vanaf de Makrigianni street. De glazen 3e etage staat dwars het museum waardoor er een mooi zicht is op de Akropolis!
Impressie Akropolis museum
Old and new
Ingang van het Museum. Het gebouw heeft 3 etages met in de kelder, zichtbaar door de glazen begane grondvloer, de overblijfselen van het oude Athene en de 3e etage, dwars op het gebouw de "glazen doos, met prachtig uitzicht op de Akropolis van Athene.
Interieur Museum
Zichtbare mooie architektuur van de binnen zijde van het museum. Binnen de muren de vides en aan de buitenkant van de muren de rondlopende expositieruimtes.
Kariatiden
De orginele Kariatiden uit het Erechteion staan op een prachtige plaats in het Akropolis Museum. De plaats van de vermiste kariatide is vrijgehouden. Deze staat nu in het Britisch Museum en was onderdeel van de Elgin Marbles.
Reflections
Binnen de friezen en methopen van het Parthenon en Erechtheion ect.
Ancient Agora
De rust en schoonheid in de Oude Agora van Athene. De plaatst van religie, wijsheid, rechtspraak en handel van het oude Athene.
Tempel van Hephaestus
Op de Kolonos Agoaios aan de westkant van de Agora staat deze goed bewaarde tempel van Hephaistos. Goed bewaard, omdat deze lang gebruikt is als kerk van de 7e tot de 18e eeuw. daarna officieel de functie als museum in 1834 tot 1934 .
De tempel uit 449-445 v.C. is een Dorische peripteros gebouwde tempel met 6 zuilen (hexastyle) en aan de lange kant 13 zuilen, dit om de Cella (Naos) heen.
Pilaren van de tempel Hephaistos
Triomfboog van Adrian
Deze Romeinse triomfboog is gebouwd in 131 of 132 n.C. ter ere van de komst van Keizer Adrianus. de weldoener van Athene. De boog staat op de weg tussen het oude centrum van Athene en het nieuwere complex van bouwwerken oostelijk van Athene het Olympieion,
Temple of Olympian Zeus
De tempel van de Olympisch Zeus ook de Tempel van Hadrianus genoemd. De bouw begon al in 515 v.C. door Peisistratos de Jongere op de plaats van een nog oudere uit de 6e eeuw v.C.. Deze Dorische tempel werd gebouw met poreuse steen en werd later gebruikt voor de bouw van de Muur van Themistocles. De nieuwe tempel was van de Korintische orde en had ook, zoals de eerste tempel, gigantische afmetingen van een lengte van 110,35 m. 43,68m.
Korintische kapitelen. De tempel had 2 rijen van 20 kolommen aan de lange zijden en drie rijen van 8 kolommen aan de smalle. nl. octastyle dipteros. totaal 104 zuilen. Het domineerde het midden van een grote rechthoekige ruimte met een propylon naar het noorden. In het Naos stonden twee grote ivoren beelden van Zeus en keizer Hadrianus.
Columns of Zeus
In de storm van 26 okt. 1852 is deze zuil omgevallen. Deze Korinthische zuilen hadden een doorsnede van 1,70 mtr. en waren 17 mtr hoog.
Philopappos Monument
Het Philopappos Monument gelegen op de Filopappou Hill , Mouseion Hill of Muzen heuvel, tegenover de ingang van de Akropolis. Het is een mousoleum en monument gemaakt in opdracht van de zus van Philopappos, Julia Balbilla en burgers van Athene. Philopappus was een prins uit het Koninkrijk Commagene (Z-O Turkye) en overleden in 116 n.C..
Roman Agora
Ook wel de Agora van Caesar en Augustus. Het was een geschenk van hun aan de bevolking van Athene in 19 - 11 v.C.. Het is een terrein van 111 x 98 mtr. omgeven door een muur van Poros (poreus) steen. Het was een plein binnen een gebouw met rondom een stoa met 2 toegangspoorten (Propyla). Westelijk de Poort van Athena Archegetis (zie foto) en een oostelijke bij de toorn der Winden, deze toren stond buiten het gebouw.
De stoa binnen het gebouw van de Romeinse Agora, met het W-Propylon nl. Poort van Athena Archegetis met 4 Dorische zuilen en basis van Pentelisch marmer en een O-Propylon met 4 Ionische zuilen van grijs Hymettisch marmer, naar de Toren der Winden. Rondom het plein met stoa waren winkels en werkplaatsen.
Toren der Winden of het Horologion van Andronikos Kyrrhestes. Gebouwd in ong 50 v.C. en is 8 hoekig. Elk van de friezen geven een windstreek aan en is 8 mtr in diameter. Op de koepel heeft een windwijzer gestaan.Binnen in het gebouw heeft een klepsedra ,waterklok, gestaan met een watervoorziening vanaf de Akropolis.
VRAVRONA (BRAURON)
De archeologische site van Brauron is gewijd aan Artimes met een n-vormige stoa (zie de zuilen op de achtergrond) met 9 kamers daarachter.Links de oude brug. In het midden de geheime bron (riet) en rechts vooraan de Tempel van Artimes uit de 5e eeuw v.C.. Bekend is het Arkteia Festival die om de 4 jaar gehouden werd en een processie naar het heiligdom van Artimis Brauronia op de Akropolis van Athene.
Reliëf uit het Museum van Brauron. Artemis met vrouwen, Kinderen(beren) die offers komen brengen zoals graan en vee. De bescherm godin Artemis was de beschermster van de jagers, dieren en veilige geboorte van mensen. Alle jongen meisjes, beren genoemd, van 5-10 jaar moesten haar aanbidden.
De aanhang van Artemis Brauronia verbond het (landelijke) kustheiligdom van Brauron (Vravrona) met een ander (stedelijk) heiligdom op de acropolis in Athene , het Sanctuary of Artemes Brauroneion , van waaruit om de vier jaar een processie was tijdens het Arkteia-festival. De tiran Pisistratus was Brauronian van geboorte, en hij bracht de cultus naar de Akropolis, waardoor het op staatsniveau werd gevestigd in plaats van op lokaal niveau.
Mythe van Brauron: Het verhaal ging dat een berin aan het heiligdom van Artemis werd gegeven en getemd werd. Er was een klein meisje dat met de beer aan het spelen was, en deze krabde haar ogen uit. Uit verdriet om haar, doodden de broers van het meisje, de beer. Daarna trof een hongersnood de Atheners. De Atheners informeerden bij het Orakel van Delphi naar de oorzaak, en Apollo onthulde, dat Artemis boos op hen was, omdat ze de beer hadden gedood. Als straf en om haar te sussen, moest daarna e...
Citaat uit het toneelstuk Lysistrata van Artistophanes:Toen ik zeven was, diende ik meteen als arrephorosToen ik tien was, was ik een aletris voor Athena Archegetis.Toen, gekleed in de saffraanjurk, was ik een beer in Brauronia.En eens was ik, een mooi kind, een mandendrager, met een halssnoer van gedroogde vijgen om. (Aristofanes, Lysistrata , 641-7)
De vierkante stenen brug over de Erasinos rivier, uit de 5e eeuw v.C.. Het was het einde van de "Geheime weg" naar Athene. De brug is gemaakt van standaard posten en lateiën van die tijd met een overspanning van 8 mtr. en een breedte van 9 mtr.
ZILVERMIJNEN VAN AGIA TRADA (LAVRIO)
Deze mijnen waren in particulieren handen die veel pacht moesten betalen aan Athene.Dit om risico's van deze handel, voor het stadsbestuur, te omzeilen.
De zilver en lood mijnen in Attika waren DE grote inkomstenbronnen van Athene, samen met de opbrengsten uit het Delisch-verbond, in de klassieke Periode (5e- 4e eeuw v.C.). Hiermee konden ze de oorlogen voeren, de triremen (schepen) en de Tempels bouwen.
Zilver en lood werkplaatsen voor het zuiveren/scheiden van zilver en lood uit de 5e-4e eeuw v.C..
Waterreservoir
Basin uit de 5e - 4e eeuw v.C. voor het afval na het wassen van de vuile zilver/lood/modder substantie.
SOUNION
Kaap Sounion het zuidelijkste punt van Attica. Homeros schreef al in 750 v.C. over de terugkeer van verschillende Griekse bevelhebbers uit de Trojaanse oorlog op Sounion. Ook heel belangrijk voor Athene was de beveiliging van de graanroute van de Bosporus naar Athene. In de 5e eeuw v.C. werd Sounion versterk met een fortificatie
Ford / staat op de cape Sounion met kaart van het oude Sounion.
Tempel van Poseidon werd in 480 v.C. verwoest door de Perzen. Herbouwd in 440-400 v.C. in opdracht van Pericles. De tempel is in Dorische peripteral stijl in hexastyle (6x13 zuilen), waarvan er nog 15 van de 34 rechtop staan. Er is zandsteen gebruikt met zuilen van marmer uit de Agrilezza groeven. Zuilen zijn 6,10 hoog en een diameter van 1 mtr. aan de basis bovenin een diameter van 79 cm. in de naos , die 6 mtr.hoog was, stond het beeld van Poseidon.
Zuilen in Dorische stijl met fries.
Het stylobaat waarop de zuilen staan (bovenste trede) daaronder , 2 trede) steriobaat daaronder de fundering/grond..
Tempel van Poseidon oostzijde
Noordzijde van de tempel van Poseidon met veel duiven in de schaduw.
Z.W.-zijde van de Tempel van Poseidon.
De haven van Sounion was een geavanceerde marinebasis, beschut voor de noordenwind. Er was een scheepsloods van 11,5 x 20,5 mtr. met 2 parallelle sleuven van 1,25 mtr diep voor 2 oorlogsschepen. te vervoeren en te water te laten. Op het verder gelegen strand was de commerciële haven.
Archeologische site van Oropos
De tempel van Amphiaraus (Dorisch, Hexastyle, 4e eeuw v.C.) was een zeer rijke tempel met een beroemd droomorakel. de mensen die dit orakel kwamen raadplegen, offerde een zwart ram en sliepen 's-nachts in de tempel op de vacht van het ram. In hun dromen ontvingen zij dan de mededeling van de God. Ook bij Thebe was een tempel van Amphiaraus.
Het theater van Oropus dateerd uit de 2e eeuw v.C. met een Dorisch Proscaenium (waar het gordijn in hing). Het Orkest heeft een traal van 12,4mtr. met vooraan 5 marmeren erestoelen. Tussen het Cavea (zitgedeelte) en het theatergebouw zijn 2 Paradoi (zijuitgangen) er was plaats voor 3000 personen.
Eén van de vijf erezetels op de voorste rij van het theater. inzet: plategrond van de Sanctuary van Amphiaraus.
Stoa van Oropos : De stoa, een lang smal gebouw met een zuilengevel, daterend uit de 4e eeuw v.C., meet 11 bij 110 meter met 39 Dorische zuilen aan de buitenkant en 17 Ionische zuilen aan de binnenkant. In de achtermuren van het gebouw waren stenen banken geplaatst , misschien waar de smeekbeden van de god sliepen en op hun dromen wachtten.
c
Badhuis
De Geheime Bron. Volgens de mythe is Amphiaraus niet geboren maar sprong hij gewoon uit de geheime bron. De geheime bron ligt tussen de rivier en achter de tempel.
Waterklok (Clepsydra)
Clepsydra van Oropus. Een zeer goed bewaard gebleven waterklok ligt aan de Z-O kant van de rivierbedding, tegeover de Geheime bron. Dit uurwerk bestond uit een reservoir waarin door af- of aanvoer veranderende hoogte van de waterspiegel op een schaal werd aangegeven hoeveel tijd er verlopen was.
Thebe
Kleitablet uit de Myceense periode (1600-1100 v.C.) met het Linair-B schrift. De basis van het Griekse alfabet. Deze zijn gevonden op de Cadmea, de acropolis van Thebe.
Kabeirion van Thebe
Het heiligdom van Kabeirion of Kaveira ligt 8 km ten westen van Thebe opgedragen aan twee goden van onbekende oorsprong, Kaviros en Paidas. De Kavirs werden aanbeden als beschermers van de wijngaard en de vruchtbaarheid van dieren. Daarom werden er meer dan 1400 dierenafbeeldingen van stieren gevonden. De vereering in het heiligdom begint in ieder geval vanaf de archaïsche periode (700-500 v.Chr.) en gaat ononderbroken door tot de Romeinse postchristelijke jaren (4e eeuw n. C.).
Het theater, gebouwd tijdens de Hellenistische periode (3e-1e eeuw v. C.) op dezelfde as als de kerk aan de oostkant. Het had geen podium maar een altaar in het midden van het orkest.
De tempel gewijd aan de goden Kabeiros en Pais (genaamd Kabeiroi). Het is een rechthoekig gebouw waarvan de oudste overblijfselen dateren uit de 6e eeuw. v.C. De bewaarde fundamenten zijn van het einde van de 4e eeuw. v.C. maar latere renovaties met een bijgebouw ten W. van de tempel waren uit de 2e en 1e eeuw v.C. De tempel werd voorzien van pronaos, cella en een binnenplaats met twee rechthoekige offerkuilen. Het werd omsloten door een extra muur.
Orchomenos
Of te wel "Minyas Orchomenos" om het niet te verwarren met het Orchomenas in midden Arcadische Peloponnisos. De Hellenistische stad boven op de Akropolis is nog weinig onderzocht.
Tombe van Minyas is een tholos graf uit de Myceense periode ong. 1250 v.C. . Het graf was bedoeld voor de koninklijke familie van Orchonenos. Pausanius beschreef het graf uitgebreid. Het had een toegangsweg van 30 Mtr. en de toegangspoort was van Livadeia marmer met een latie van 6 mtr. en enkele tonnen zwaar. De ingang was 5.46 hoog en 2,70 breed,boven 2,45 en had een houten deur. De Tholos zelf heeft een diameter van 14 mtr. en was even hoog.en had een kleine zijkamer.
In het midden van de tholos staat een rechthoekig grafmonument uit de Ηellenistische periode (323-30 v.Chr.).
“Graf van Hesiodos”. Het zijkamertje met een in het plafond uitgehouwen versiering van spiraalmotieven. Door Pausanias wordt beschreven, is in werkelijkheid een Hellenistisch graf.
Theater van Orchomenos, het stadstheater dat dateert uit de 4e eeuw. v.Chr. Volgens het bewijs van inscripties en inwijdingen zal het theater de locatie zijn geweest van de Charitisia, de muziekwedstrijden die ter ere van de Gratiën (Charites) werden gehouden.of-te-wel de Agrionia , een festival van de god Dionysus , omvatte de rituele achtervolging van vrouwen door een man die Dionysus
Delphi
Delphi bestaat uit4 delen.1: Marmaria of het Heiligdom van Athena Pronaia. Met de bekende Tholos tempel.2: Gymnasium, de trainingsplaats t.b.v. de atleten en een overdekte trainingsplaats (xystos), Deze site was gesloten omdat de muur op instorten staat.3: De hoofdsite van Delphi met de Tempel van Apollo , waar in het Adyton het Orakel van Delphi huisde.4: Het Stadion hoog gelegen achter de hoofdsite en het Museum.
Het Gymnasium wat de xystus en het palaestra omvatte , samen met de bijbehorende gebouwen zoals de kleedkamers en baden. Gebouw in ong. 330 v.C..De Xystus was de overdekte oefenbaan van 160 x 9mtr.. Het dak werd gesteund door 83 Dorische zuilen van Poros steen later vervangen in de Romeinde tijd door Ionische marmeren zuilen.Het palastra was een binnenplaats met rondom kamers, zoals een kleedkamer, biljardkamer, gevechtsruimte ect.
Marmaria: Het beslaat een terras dat werd gevormd door aanleg van stutmuren en een typische peribolosmuur met verschillende toegangen, daterend uit de klassieke periode
De Tholos heeft een stenen crepidoma, fundering, die uit drie niveaus bestaat met een marmeren bovenbouw.
Tholos van Delphi
Tholos van Athena Pronaia
Delphi-Roman Agora
Delphi- Tripoten Stele
The treasure of the Athenians
Delphi-Tempel van Apollo
Tempel van Apollo
Delphi-Alcmeonidae
Delphi-Adyton
Delphi-Theater
Delphi-Theater2
Route Stadion
Delphi-Stadion
Delphi-Stadion2
Delphi-Wall
Eleusis-Plein
Eleusis
Eleusis-waterput
Eleusis-Propylaia
Eleusis-Zuilvoet
Eleusis-Telesterion
Eleusis-TELESTERION-2
Eleusis-Triglyf
Eleusis-boog
Ploutonio
Eleusis-fortificaties
Diolkos-4
Diolkos-2
Dialkos met Sinking Bridge of Poseidonia-KD
Diolkos
Kanaal van Korinthe
Meltemi-2
Korinthe-TempelE
Korinthe-tempelvamApollo1
Korinthe-TempelvanApollo-2
Korinthe-WestShops
Korinthe-CentralShops
Korinthe-NWShopsenSacredSpring
Korinthe-Granaatappelboom
Korinthe-PeireneFontein
Korinthe-LechaionRoad
Korinthe-LechaionRoad-Z
Korinthe-Odeion
Lechion
Kechrees
Bourtzi Castle of Kechrees
AkrokorintheIngang
3e poort op de Akrokorinthe op een berg van 575 mtr hoog..
Akrokorinthe-Turksebarakken
Akrokorinthe-Pierenebron
Korinthe-UperPeirene
Akrokorinthe-Z-Wall
AkrokorintheToren
Akrokorinthe-View2
Akrokorinthe-Wall
Hexamilion-2
Hexamilion-1